Night Raid Report

Vandaag ontving ik een digitale kopie van de Night Raid Report van 24-25 april 1944. Op die manier kan ik een nog beter beeld krijgen van de missie die o.a. het 115 squadron had met als doel Karlsrühe.
De komende dagen zal ik dus een extra werkje hebben met het uitpluizen van dit document, temeer omdat door de jaren heen, de kwaliteit van de inkt wat is verloren gegaan.
Benieuwd welke nieuwe informatie hier nog uit zal komen!


Today I received a digital copy of the Night Raid Reports from April 24-25, 1944. This can help me to get a better view on the mission that was given to e.g. 115 squadron, with target Karsrühe.
The following days I will have an extra job in searching the documents, especially because the inkt has worn out, due to the fact the document is 70 years old.
I’m excited to see what information will be revealed!

Categories: Documents | Tags: , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Night Raid Report

 1. Anton de Man

  Heel mooi wat jullie doe. Ik ga in juli 2016 naar Wtitchford om een bezoek te brengen aan de plaats waar de lancaster KO t lm893 op 16 september 1944 opsteeg voor een missie ‘s nachts de moerdijkbrug in Nederland aan te vallen samen met nog 54 lancasters Tijdens het bombardement rond 23.55 uur kwam deze lancaster in botsing met een lancaster van het 90 squadron. Beide crashten en de bemanning van de KO t werd negen dagen later begraven in Strijen. Het dorp waar ik als bijna 4 jarige jonge woonde.
  In september heb ik in Bristol gesproken met de 86 jarige zuster van de piloot van de lancaster en zij toonde mij foto’s van hem en orginele brieven die hij schreef naar thuis.

  Ik heb in de plaats waar ik nu woon in Oud-Beijerland vorig jaar 6 juni een monument laten onthullen voor o.a. deze beide lancasters vermeld staan In totaal 87 namen van bemanningen die in WW2 boven of op het eiland Hoeksche Waard (waar ik woonde en nu nog woon) zijn gesneuveld..
  Als U tijd heb kom eens langs.
  Vriendelijke groet,
  Anton de Man (75 jaar)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: